Bizi Takip Edin!
Dil Seçimi:

Vize Hizmetleri

  • Şirket Sahipleri ( Şahıs Şirketi)

    (Eczacılar, Serbest Muhasebeci ve Mâli Müşavirler için de geçerlidir.)

    • Maksimum son 10 sene içerisinde alınmış seyahat bitiş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği olan pasaport,
    • Var ise eski pasaportlar
    • Seyahat edilecek ülke konsolosluğuna ait imza bölümleri imazalanmış, ev adresi ve telefon numarası bölümüne cep numarası eklenmiş başvuru formu,
    • 2 adet yeni çekilmiş (son 3 ay içerisinde) beyaz arka fonlu, objektife düz bakılmış yüzde ifade olmaksızın çekilmiş, yüz hatlarının belli olduğu 3,5-4,5 cm boyutlarında biometrik fotoğraf,
    • TC Kimlik Numarası yazılı Nüfus Kâğıdı fotokopisi,
    • Antetli kâğıda (Antetli kâğıt yoksa A4’ün üst orta kısmına kaşe basılarak kullanılabilir) seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş dilekçe (Beraber seyahat edilecek aile fertleri varsa isimleri belirtilerek masraflarının karşılanacağı beyan edilmeli.)
    • İmza Beyaznnamesi,
    • 2015 işlenmiş vergi levhası,
    • Bağlı bulunduğu odadan son 3 aylık orijinal faaliyet belgesi,
    • Oda sicil kayıt sureti (Varsa şahıs şirketlerinde zorunlu değildir.)
    • Sicil gazetesi fotokopisi (Varsa şahıs şirketlerinde zorunlu değildir.)
    • İçerisinde en az 2.500-3.000 TL meblağ bulunan güncel tarihli alınmış (Başvurudan en fazla 10 gün önce) son 4 aylık hareketlerini gösterir orijinal hesap cüzdanı veya hesap sahibinin ismi belirtilmiş ıslak kaşeli, imzalı, imza sirküleriyle birlikte hesap dökümü (Hesap, Fon veya Altın hesabıysa döküme TL karşılığını gösterir varlık ekstresi eklenmelidir.)
    • Son aya ait kredi kartı ekstresi,
    • Tapu,
    • Araç ruhsatı,
    • Diploma
    • Evlilik cüzdanı fotokopisi
    • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Yerleşim yeri bilgilerinin olması gereklidir.)
  • Şirket Ortakları (Limited Şirketleri İçin)

    (Çok Ortaklı)

    • Maksimum son 10 sene içerisinde alınmış seyahat bitiş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği olan pasaport,
    • Var ise eski pasaportlar,
    • Seyahat edilecek ülke konsolosluğuna ait imza bölümleri imzalanmış, ev adresi ve telefon numarası bölümüne cep numarası yazılmış başvuru formu,
    • 2 adet yeni çekilmiş (son 3 ay içerisinde) beyaz arka fonlu, objektife düz bakılmış yüzde ifade olmaksızın çekilmiş, yüz hatlarının belli olduğu 3,5-4,5 cm boyutlarında biometrik fotoğraf,
    • TC Kimlik Numarası yazılı okunaklı nüfus kağıdı fotokopisi,
    • Antetli kâğıda (Antetli kağıt yoksa A4’ün üst orta kısmına kaşe basılarak kullanılabilir) seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş dilekçe (Beraber seyahat edilecek aile fertleri varsa isimleri belirtilerek masraflarının karşılanacağı beyan edilmeli.)
    • Seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş şahsi dilekçe (Beraber seyahat edilecek aile fertleri varsa isimleri belirtilerek masraflarının karşılanacağı beyan edilmeli. Başvuru sahibi şirkette imza yetkilisi değilse.)
    • İmza sirküleri,
    • Son 3 aylık orijinal faaliyet belgesi,
    • 2015 işlenmiş vergi levhası,
    • Ortakları gösterir sicil gazetesi (Başvuru sahibinin ismi mutlaka geçmeli.)
    • İçerisinde en az 2.500-3.000 TL meblağ bulunan güncel tarihli alınmış (Başvurudan en fazla 10 gün önce) son 4 aylık hareketlerini gösterir orijinal hesap cüzdanı veya hesap sahibinin ismi belirtilmiş ıslak kaşeli, imzalı, imza sirküleriyle birlikte hesap dökümü (Hesap, Fon veya Altın hesabıysa döküme TL karşılığını gösterir varlık ekstresi eklenmelidir.)
  • Şirket Çalışanları

    (Özel Hastanede Çalışan Doktor, Hukuk bürosunda veya Şirkete Çalışan Avukat, Özel Okulda Öğretmen, Bankacılar için de geçerlidir.)

    • Maksimum son 10 sene içerisinde alınmış seyahat bitiş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği olan pasaport,
    • Var ise eski pasaportlar,
    • Seyahat edilecek ülke konsolosluğuna ait imza bölümleri imzalanmış, ev adresi ve telefon numarası bölümüne cep numarası yazılmış başvuru formu,
    • 2 adet yeni çekilmiş (son 3 ay içerisinde) beyaz arka fonlu, objektife düz bakılmış yüzde ifade olmaksızın çekilmiş, yüz hatlarının belli olduğu 3,5-4,5 cm boyutlarında biometrik fotoğraf,
    • TC Kimlik Numarası yazılı okunaklı nüfus kâğıdı fotokopisi,
    • Seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş şahsi dilekçe. (Beraber seyahat edilecek aile fertleri varsa isimleri belirtilerek masraflarının karşılanacağı beyan edilmeli.)
    • Antetli kağıda imza yetkilisi (İmza sirkülerinde imzası geçen) tarafından imzalı, kaşeli düzenlenme tarihi olan çalışanın görevi, işe başlama tarihi, maaşı ve izin tarihleri yazılı dilekçe,
    • Şirketin imza sirküleri,
    • Son 3 aylık orijinal faaliyet belgesi (Hukuk bürosunda çalışan avukatlar için yanında çalıştığı kişinin baro kaydı.) 2015 işlenmiş vergi levhası,
    • Ortakları gösterir sicil gazetesi,
    • SGK işe giriş bildirgesi (Bankacılar için kendi emekli sandıklarından yazı)
    • Avukatlar için son 3 ay içinde alınmış orijinal baro kaydı,
    • SGK 4A detaylı barkotlu hizmet dökümü,
    • Son 3 aylık şirketten ıslak kaşeli, imzalı maaş bordurosu,
    • İçerisinde en az 2.500-3.000 TL meblağ bulunan güncel tarihli alınmış (Başvurudan en fazla 10 gün önce) son 4 aylık hareketlerini gösterir orijinal hesap cüzdanı veya hesap sahibinin ismi belirtilmiş ıslak kaşeli, imzalı, imza sirküleriyle birlikte hesap dökümü (Hesap fon veya altın hesabıysa döküme TL karşılığını gösterir varlık ekstresi eklenmelidir.)
    • Son aya ait kredi kartı ekstresi,
    • Tapu,
    • Araç ruhsatı,
    • Diploma,
    • Evlilik cüzdanı fotokopisi,
    • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Yerleşim yeri bilgilerinin olması gereklidir.)
  • Devlet Memurları İçin

    (Devlet Okulunda Öğretmen, Devlet Hastanesinde Doktor ve Askerler için de geçerlidir.)

    • Maksimum son 10 sene içerisinde alınmış seyahat bitiş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği olan pasaport,
    • Var ise eski pasaportlar,
    • Seyahat edilecek ülke konsolosluğuna ait imza bölümleri imzalanmış, ev adresi ve telefon numarası bölümüne cep numarası yazılmış başvuru formu,
    • 2 adet yeni çekilmiş (son 3 ay içerisinde) beyaz arka fonlu, objektife düz bakılmış yüzde ifade olmaksızın çekilmiş, yüz hatlarının belli olduğu 3,5-4,5 cm boyutlarında biometrik fotoğraf,
    • TC Kimlik Numarası yazılı okunaklı nüfus kâğıdı fotokopisi,
    • Seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş şahsi dilekçe. (Beraber seyahat edilecek aile fertleri varsa isimleri belirtilerek masraflarının karşılanacağı beyan edilmeli.)
    • Görev yapılan kurumdan ıslak mühürlü, imzalı görev ve izin yazısı,
    • Son 3 aylık mühürlü, ıslak imzalı maaş bordrosu,
    • İçerisinde en az 2.500-3.000 TL meblağ bulunan güncel tarihli alınmış (Başvurudan en fazla 10 gün önce) son 4 aylık hareketlerini gösterir orijinal hesap cüzdanı veya hesap sahibinin ismi belirtilmiş ıslak kaşeli, imzalı, imza sirküleriyle birlikte hesap dökümü (Hesap fon veya altın hesabıysa döküme TL karşılığını gösterir varlık ekstresi eklenmelidir.)
    • Son aya ait kredi kartı ekstresi,
    • Tapu,
    • Araç ruhsatı,
    • Diploma,
    • Evlilik cüzdanı fotokopisi,
    • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Yerleşim yeri bilgilerinin olması gereklidir.
  • Emekliler İçin
    • Maksimum son 10 sene içerisinde alınmış seyahat bitiş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği olan pasaport,
    • Var ise eski pasaportlar,
    • Seyahat edilecek ülke konsolosluğuna ait imza bölümleri imzalanmış, ev adresi ve telefon numarası bölümüne cep numarası yazılmış başvuru formu,
    • 2 adet yeni çekilmiş (son 3 ay içerisinde) beyaz arka fonlu, objektife düz bakılmış yüzde ifade olmaksızın çekilmiş, yüz hatlarının belli olduğu 3,5-4,5 cm boyutlarında biometrik fotoğraf,
    • TC Kimlik Numarası yazılı okunaklı nüfus kâğıdı fotokopisi,
    • Seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş şahsi dilekçe. (Beraber seyahat edilecek aile fertleri varsa isimleri belirtilerek masraflarının karşılanacağı beyan edilmeli.)
    • Emekliliği kanıtlayıcı belge, emekli kimlik kartı, SGK’dan emekli yazısı, emekli maaş dekontu ve maaş alınan bankadan maaş görünür şekilde son 4 aylık hesap dökümü,
    • İçerisinde en az 2.500-3.000 TL meblağ bulunan güncel tarihli alınmış (Başvurudan en fazla 10 gün önce) son 4 aylık hareketlerini gösterir orijinal hesap cüzdanı veya hesap sahibinin ismi belirtilmiş ıslak kaşeli, imzalı, imza sirküleriyle birlikte hesap dökümü (Hesap fon veya altın hesabıysa döküme TL karşılığını gösterir varlık ekstresi eklenmelidir.)
    • Son aya ait kredi kartı ekstresi,
    • Tapu,
    • Araç ruhsatı,
    • Diploma,
    • Evlilik cüzdanı fotokopisi,
    • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Yerleşim yeri bilgilerinin olması gereklidir.)
  • Ev Hanımları İçin
    • Maksimum son 10 sene içerisinde alınmış seyahat bitiş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği olan pasaport,
    • Var ise eski pasaportlar,
    • Seyahat edilecek ülke konsolosluğuna ait imza bölümleri imzalanmış, ev adresi ve telefon numarası bölümüne cep numarası yazılmış başvuru formu,
    • 2 adet yeni çekilmiş (son 3 ay içerisinde) beyaz arka fonlu, objektife düz bakılmış yüzde ifade olmaksızın çekilmiş, yüz hatlarının belli olduğu 3,5-4,5 cm boyutlarında biometrik fotoğraf,
    • TC Kimlik Numarası yazılı okunaklı nüfus kâğıdı fotokopisi,
    • Masraflarını karşılayacak kişiden seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş masrafların karşılanacağını isim belirterek beyan edilmiş şahsi dilekçe,
    • Masraflarını karşılayacak kişinin imza örneği (Ehliyet, pasaport vb.)
    • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Yerleşim yeri bilgilerinin olması gereklidir.)
    • Diğer aile üyeleri tarafından karşılanıyor ise tam vukuatlı nüfus kayıt örneği,
    • Yukarıda belirtilen evraklara ek olarak masrafları karşılayan kişinin meslek grubuna göre evrakları pasaport, fotoğraf, imzalı dilekçe dışında tamamını eksiksiz olarak hazırlaması gereklidir.
  • Öğrenciler İçin
    • Maksimum son 10 sene içerisinde alınmış seyahat bitiş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği olan pasaport,
    • Var ise eski pasaportlar,
    • Seyahat edilecek ülke konsolosluğuna ait imza bölümleri imzalanmış, ev adresi ve telefon numarası bölümüne cep numarası yazılmış başvuru formu,
    • 2 adet yeni çekilmiş (son 3 ay içerisinde) beyaz arka fonlu, objektife düz bakılmış yüzde ifade olmaksızın çekilmiş, yüz hatlarının belli olduğu 3,5-4,5 cm boyutlarında biometrik fotoğraf,
    • TC Kimlik Numarası yazılı okunaklı nüfus kâğıdı fotokopisi,
    • Yeni tarihli İngilizce düzenlenmiş orijinal öğrenci belgesi,
    • Masraflarını karşılayacak kişiden seyahat edecek kişinin ismi yakınlık derecesi seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş masrafların karşılanacağı beyan edilmiş şahsi dilekçe,
    • Masrafları karşılayan kişinin imza örneği (Ehliyet, pasaport vb.)
    • 18 yaş altı seyahat edecek misafirlerimiz için anne ve baba tarafından noterden muvaffakatname (İtalya ve Yunanistan konsolosluğu anne ve baba beraber gitse dahi her başvuruda bu evrağı istemektedir.) ( Bazı durumlarda diğer konsolosluklarda bu evrağı talep edebilir.) ( İspanya konsolosluğu bu belge için özellikle İspanya’ya seyahat edebileceğinin belirtilmesini istemektedir.)
    • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Yerleşim yeri bilgilerinin olması gereklidir.)
    • Yukarıda belirtilen evraklara ek olarak masrafları karşılayan kişinin meslek grubuna göre evrakları pasaport, fotoğraf, imzalı dilekçe dışında tamamını eksiksiz olarak hazırlaması gereklidir.
  • Çalışmayanlar İçin
    • Maksimum son 10 sene içerisinde alınmış seyahat bitiş tarihi itibariyle en az 6 ay geçerliliği olan pasaport,
    • Var ise eski pasaportlar,
    • Seyahat edilecek ülke konsolosluğuna ait imza bölümleri imzalanmış, ev adresi ve telefon numarası bölümüne cep numarası yazılmış başvuru formu,
    • 2 adet yeni çekilmiş (son 3 ay içerisinde) beyaz arka fonlu, objektife düz bakılmış yüzde ifade olmaksızın çekilmiş, yüz hatlarının belli olduğu 3,5-4,5 cm boyutlarında biometrik fotoğraf,
    • TC Kimlik Numarası yazılı okunaklı nüfus kâğıdı fotokopisi,
    • Masraflarını karşılayacak kişiden seyahat tarihleri ve gidiş amacı belirtilmiş masrafların karşılanacağını isim belirterek beyan edilmiş şahsi dilekçe,
    • Masraflarını karşılayacak kişinin imza örneği (Ehliyet, pasaport vb.)
    • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği,
    • SGK 4A detaylı barkotlu hizmet dökümü. (Kişinin çalışmadığını kanıtlamak için.)
    • Yukarıda belirtilen evraklara ek olarak masrafları karşılayan kişinin meslek grubuna göre kendi evraklarını (pasaportu ve fotoğrafı hariç) eksiksiz olarak hazırlaması gereklidir.

Vize Başvuru Formu